News Detail

News Detail
Aug 4, 2019
Hürriyet

Sanatseverlerin Elinde 2 bini Aşkın Eserim Var..

Sanatçıların elinde 2 bin eserim var...

DUBAİ merkezli Daax Corporation’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hassan Gozal, 5 yıl önce Seraf Restoran’ın sahibi Doğan Yıldırım vasıtasıyla tanıştığı Ahmet Güneştekin’e bir süre önce şu teklifi yaptı:

- Bakü’de (Azerbaycan) mimari tasarımını Zaha Hadid’in gerçekleştirdiği Haydar Aliyev Kültür Merkezi’ni Daax Construction olarak biz yapmıştık. Başta “Ölümsüzlük Odası” olmak üzere eserlerini Bakü’de sergiler misin?

Teklif Güneştekin’i mutlu etti, hemen kolları sıvadı. Gozal, kısa süre sonra teklifini genişletti:

- Ahmet Bey, önce Avrupa’da bir sergi aç. Sonra Bakü ve Tiflis’te (Gürcistan) eserlerini sergileyelim. Ardından da Moskova’ya gidelim. Hepsinde ana sponsor biz olalım.

Güneştekin, önceki akşam küratörlüğünü Ulrich Ptak’ın üstlendiği kişisel sergisini Galerie Michael Schultz’un temsilciliği ile Bank Asturia Kunstforum Wien’de açtı. 26 Ağustos’a kadar gezilebilecek serginin açılışında Daax Corporation CEO’su Ümit Sönmez İnanç’ın da katıldığı sohbette Güneştekin’in bugüne kadar ortaya koyduğu eserlerin sayısını merak ettim, verileri paylaştı:

- Yurtdışında 300’ün üzerinde eserim var. Türkiye’dekileri de ekleyince, 2 bin dolayında eserim sanatseverlerin elinde. Benim de elimde 1000 kadar eser var.

Sanatseverlerin elindeki eserlerin toplam değerini tahmin etmeye çalıştım, değer aralığı verdi:

- 20 bin dolardan başlayıp 1 milyon doları da aşan değerler var.

Sponsorların katkıları üzerinde durdu:

- New York’ta Marlborough Gallery’de ilk sergimi açarken Altınbaş Mücevherat yanımdaydı. Monaco’ya Çalık Grubu’yla birlikte gittik. “Mitoslar Evreni” sergimin açılışına katılan Murat Ülker’in desteğini her daim gördüm.

“Ölümsüzlük Odası” eseri için Fettah Tamince’nin kendisine Tersane İstanbul’u açtığını kaydetti:

- Fettah Bey, “Ölümsüzlük Odası”na maddi desteğini de esirgemedi.

Vahap Munyar
Hürriyet